Få mer läsare till din blogg

Det finns många bloggar att läsa och det skapas ständigt nya. Självklart vill du få fler läsare till din blogg, samtidigt som du vet att konkurrensen är mycket stor. Det är inte bara de svenska bloggarna som din blogg jämförs med, utan även de engelska. Vad kan du då göra för att få din blogg att stå ut?

Stå ut från mängden

Det första som du behöver göra är att jämföra din blogg med både de stora bloggarna, men också bloggar som handlar om samma ämne som din blogg. Jämför också din blogg med “vanliga” bloggar och fråga dig hur mycket som du känner igen i din egen blogg i andras: innehåll, längden på blogginlägg, bilder, svar till läsare och layout. Ju mer du känner igen din egen blogg i andras bloggar, desto svårare blir det att stå ut. Om du bor i Stockholm och har en livsstilsblogg kommer det att vara svårt att inte bara vara en bloggare i Stockholmsdjungeln. Du behöver då tänka igenom din blogg och skriva utifrån en särskild synvinkel.

För många personer i större städer är bostadsmarknaden viktig, både utifrån att hitta bostad, men också bostad till rätt pris och på rätt ställe. Du kan då börja att skriva om bostäder, om hur man hittar en bra fastighetsbyrå i Stockholm som Brokr som alltid erbjuder fri värdering och kanske rent av gå på visningar och sedan blogga om det. Då kommer din blogg vara annorlunda, samtidigt som den ger läsaren något viktigt: aktuell information!

Bra bloggposter

Som bloggare säljer du egentligen text, bild och film – det är de varor som du erbjuder dina kunder, dina besökare. Ju bättre varor – bloggposter -som du har, desto fler kommer att rekommendera dig och återkomma. För att få en stor läsbas behöver du läsare som både delar dina inlägg, så att de gör reklam för dig! och kommer tillbaka. A och O är genomtänkta blogginlägg. Efter att du beslutat dig för vilken vinkling din blogg ska ha, behöver du börja skriva intressanta inlägg. Kvalitet är bättre än kvantitet, men samtidigt måste du också komma ut med nytt material så att läsarna har en anledning att gå in på din sida.

Ett bra sätt att skapa läsvärda artiklar är genom att ställa dig frågan iVilken kunskap kan mina läsare ha nytta av? /i Om du skriver om bostadsmarknaden i Stockholm behöver du fråga dig både vad stockholmare och personer utanför Stockholm kan behöva veta. Om du skriver om hundar behöver du ställa dig frågan vad både nyblivna och rutinerade hundägare söker för kunskap. Läs på om ämnet, hitta bra illustrerande bilder – ta gärna egna kort – och skriv tydliga artiklar. Det är inte intressant för andra – mer än för din bästis och dina föräldrar – hur det går för dig med nya valpen, däremot är det intressant för andra att få kunskap om valpkurser, hundförsäkringar och hur man tränar hunden att åka bil. De bästa och största bloggarna har inte fokus på bloggen eller bloggaren, utan på besökarna!