Att driva en blogg om inredning

Inredningsbloggar är oerhört populära och det finns en stor marknad för den som vill lyckas få många bloggläsare. Om du vill driva en blog om inredning bör du även kombinera bloggen med sociala medier för att få så stor spridning som möjligt.

För att lyckas med en inredningsblogg måste bilderna på bloggen vara av hög kvalitet. Om du inte har fotovana sedan tidigare kan det vara en bra idé att gå en fotokurs eller att läsa på om fotografering innan du staartar bloggen. Bilderna bör vara tillräckligt bra för att besökarna ska kunna visualisera hur en viss färg eller en möbel skulle passa i det egna hemmet. Självklart ska texten också vara relevant och ge tips och råd för hur läsaren kan förnya sitt hem och göra det mer hemtrevligt.

Tjäna pengar och fakturera utan företag

För att kunna tjäna pengar på din inredningsblogg krävs att du har tillräckligt många besökare på bloggen och dina sociala mediekonton. Genom att ha samarbete med till exempel ett möbelföretag eller gör det själv-butiker som säljer målarfärg och virke för hemmabygge går det att tjäna en hel del pengar på din blogg. Om du vill slippa all administration och krångliga regler som det innebär att driva eget företag finns det andra smidiga lösningar. Genom att ta hjälp av företaget Frilans Finans kan du fakturera dina samarbetspartners via bloggen genom att fylla i fakturabelopp och kunduppgifter via Frilans Finans webbplats och sedan få lönen utbetald till ditt privata konto några få dagar senare.

Tips på nischer inom inredning

För att få engagerade läsare bör du specialisera din inredningsblogg . Om du älskar lyxig inredning väljer du att skriva om och visa bilder på designmöbler och dyrbara material. Vill du istället rikta in din blogg mot miljövänlig inredning väljer du att berätta hur det går att fynda gamla möbler på loppisar och renovera dem med miljövänlig målarfärg. Ta gärna bilder från ditt eget hem och gör före och efter reportage från exempelvis förvandlingen av ett arbetsrum till ett barnrum. Kom ihåg att växla mellan avancerade tips på hur ett kök helrenoveras och enkla tips som besökaren enkelt kan göra på en helg. Instruktioner och inköpslistor är perfekta att lägga ut liksom videoklipp på hur renoveringen av en stol eller någon annan möbel går till.

Kom ihåg att läsa nya böcker och tidningar om inredning och ta del av inredningsnyheter genom att besöka mässor och andra event inom inredning. Möblera gärna regelbundet om i din bostad och ta bilder som du lägger ut på bloggen och i sociala medier. Bloggbesökaren känner på så sätt att det alltid finns nytt material på bloggen och att det ständigt går att få nya råd och inspiration till det egna hemmet.

variant-landing-page-four