Förbättra din livsstilsblogg

Livsstilsbloggarna var stora för mellan 5 till 10 år sedan, och flera av de stora livstidsbloggarna är nu kändisar som Blondinbella. Men livsstilsbloggen är fortfarande aktuell och har många läsare. Du ska nu få tips på hur du kan förbättra din livsstilsblogg och få fler läsare.

Varför bloggar du?

För att skriva en bra blogg måste du ha ett mål med ditt projekt. Oavsett vad vi håller på med, om det handlar om att starta ett företag, komma i form, slutföra ett projekt på jobbet eller skriva en blogg, så lyckas vi bäst när vi har en tydlig målbeskrivning. Du måste veta vart du är på väg och vad som är målet med ditt arbete. Bloggar du för att du helt enkelt tycker om att skriva, men inte bryr dig om ifall någon läser det, ja, då kan du bara fortsätta som förut. Men det är väldigt få som bloggar utan att egentligen vilja ha läsare eller nå ut på något sätt. Bloggar du för att du älskar något i din livsstil och vill få dela med dig av det? Som att bo ute på landet med en stor barnfamilj och renovera ett hus; odla i växthus, leva veganskt eller bara äta den mat som du själv har jagat eller odlat? Är din tanke med din blogg att det ska ge dig en extra inkomst, eller rent av en möjlighet till en heltidsinkomst? En blogg som ska ge inkomst bör behandlas som ett företag. Om du har ett företag kan du ta fördelaktiga företagslåns hos Capcito -flexibel kredit för växande företag. Oavsett vilken anledningen du har att blogga, bör du ta papper och penna – eller ett nytt dokument i datorn – och skriva en tydlig målbeskrivning för din livsstilsblogg.

Varför ska någon läsa just din livsstilsblogg?

Det finns många livsstilsbloggar. Du måste därför fråga dig vad du har att erbjuda – varför ska någon läsa just din livsstilsblogg? Vad har du för kunskap som du kan ge till andra? För att lyckas med din målbeskrivning, måste du ha ett tydligt innehåll som är intressant och engagerande för dina läsare. Många kända livsstilsbloggar har byggt upp en stor sajt över tid, ofta skrivit ganska privata saker och varit lite trendiga eller annorlunda. På ett eller annat sätt har de fått uppmärksamhet som hjälpt dem att bygga en välbesökt blogg.

Ett smartare drag för de flesta av oss för att verkligen lyckas med bloggen är genom att skapa en smal blogg som handlar om just vår livsstilsnisch. Om du skriver om att renovera ett ödehus, då kommer personer som är intresserade av den livsstilen att vilja läsa din blogg och de kommer också att återkomma. För de flesta veganer kommer du att kännas mer ”riktig” om du inte bara kallar bloggen för en veganblogg, utan också kommer med nya recept och tips på hur man kan få i sig nog med protein som vegan. Vilket bloggämne som du än har bör du skriva långa artiklar med bra råd och information som hjälper andra.

variant-landing-page-four