Nischa bloggen

Kommer du inte igång med bloggen riktigt som du önskar? Känner du att läsarantalet snabbt minskar eller att det aldrig någonsin ökat överhuvudtaget? Att skapa en framgångsrik blogg är inte det enklaste och många är de som letar efter den hemliga nyckeln. Vad är det som gör att vissa lyckas så otroligt bra, medan andra bloggar dör innan de ens hinner börja?

I många fall kan det handla om att bloggen har en stark och tydlig nisch. Om du inte nischar din blogg är det svårt för läsare att hitta någon röd tråd och ingen vet riktigt vad bloggen handlar om. Med nisch så menar vi att din blogg ska få en alldeles egen identitet som innefattar allt från design, innehåll, hur inläggen är skrivna, samt uttryck. Ett exempel på en nischad blogg är en föräldrablogg där bloggaren skriver om mammalivet. Det finns mängder med olika nischar att välja mellan och lyckas du få bloggen stor kanske du till och med börjar arbeta från helio.se med din egen kontorsplats.

Hitta din nisch

För att hitta din nisch måste du fundera över vad du tycker är intressant och spännande. En blogg kommer alltid att bli bättre om du väljer ett ämne som du brinner för. Har du kanske en speciell sjukdom som du vill skriva om eller vill du berätta för dina läsare hur det är att vara hundägare? Vad sägs om att skriva om rymdens alla frågor eller informera om det senaste modet inför 2020? Valet är ditt, så skapa din blogg utifrån det du gillar mest!

OBS! Kom ihåg att det första intrycket är mycket viktigt även i bloggvärlden. Se till att du har en snygg design och inlägg med många bilder!

variant-landing-page-four