Tjäna pengar på din blogg

Om du behöver en extra inkomst och tycker om att blogga, kan du tjäna pengar på din blogg. Det kräver både tid och mycket arbete, men är en möjlighet för inkomst hemifrån.

Annonser

För att kunna tjäna pengar på din blogg behöver du många besökare. Inkomsten kommer vanligtvis genom annonsintäkter. På din blogg får företag visa sina annonser och om en person klickar på annonsen kan du få inkomst. Du kan antingen få en mycket liten inkomst på varje annonsklick, eller provision om besökaren köper något hos företaget. Det är också möjligt att få inkomst genom att ha försäljning på bloggen, som en webbutik eller e-böcker.

Skapa en intressant blogg

För att få många besökare till bloggen måste du erbjuda intressant material för besökarna att läsa och titta på – tänk kvalitet. Du behöver bli en expert på ett område och skriva artiklar om det ämnet. Eftersom det finns så många bloggar måste du fokusera på ett särskilt område, så att besökarna associerar dig med just det ämnet. Om du tycker om kläder och mode, kan du nicha bloggen och berätta för besökarna om snygga kläder och bra onlineaffärer där de kan köpa Ralph Lauren, som kidsbandstore.se. Du kan blogga om nästan vad som helst, förutsatt att det är något som kan intressera läsare. Ett tips är att utgå från hur du surfar själv. Om du ska resa till Paris, så kommer du troligtvis att googla på restips för Paris och gå in på en blogg vars domännamn har något med resor eller Paris att göra – på samma sätt ska du skapa en blogg som kan intressera andra. För att få inkomst på din blogg måste du alltså skapa en blogg som är intressant för folk att besöka.

För att lyckas med din blogg måste du tänka på din blogg som ett företag. En företagare planerar, gör marknadsundersökningar och tittar på hur konkurrenter gör. Du måste hitta ett bra ämne, erbjuda kvalitativa artiklar och tips som folk har nytta av – och hela tiden producera nytt material. På samma sätt som det tar tid att bygga upp ett företag, så tar det tid att bygga upp en blogg. Det är också viktigt att skriva kvalitativa inlägg redan från början, när ingen ens läser vad du skriver. Den dag som du börjar att få besökare är det viktigt att det finns material att läsa.

SEO betyder sökmotoroptimering och innebär att din blogg rankas högt när någon söker på den kunskap som du erbjuder. Det innebär att du måste skriva så att både besökare och Google gillar dig – tack och lov har de delvis samma smak! Du behöver erbjuda unikt material, egen text – det går inte att kopiera eller bara översätta en text, det märker en sökmotor. Du behöver också komma ut med nytt material någorlunda regelbundet, men, det är samtidigt bättre att skriva kvalitet en gång i veckan än en massa korta bloggposter som ingen vill läsa. Tänk också på att köpa ett bra domännamn, så att både läsare och sökmotorerna förstår att din blogg är relevant för ditt bloggämne.