Var bloggar du bäst?

En stor del av vad som krävs för att driva en framgångsrik blogg är koncentration och motivation. Det spelar till exempel ingen roll hur många idéer till inlägg man samlar på sig om man inte har motivationen att faktiskt sätta sig ned framför datorn och skriva, och koncentrationen för att formulera idéerna och tankarna till ett strukturerat och välskrivet inlägg med en röd tråd. För att kunna göra allt detta gäller det att man hittar den plats och de förutsättningar som gör att man blir som mest motiverad och koncentrerad.

Dessa platser och förutsättningar kan se mycket olika ut från person till person, och det är långt ifrån säkert att det man initialt tror kommer att vara bäst faktiskt visar sig vara det. Därför måste man prova sig fram, tills man hittar rätt. Några platser som många skribenter tycker om, och som man kan prova, är hemma framför ett skrivbord, hemma i soffan och hemma på uteplatsen. För det sistnämnda gäller det dock att man har riktigt sköna utemöbler som man inte har något emot att sitta i under lång tid. Andra föredrar att skriva utanför hemmet, till exempel på ett café, på en flygplats eller i ett bibliotek.

När det gäller förutsättningarna är musik en sak man kan experimentera med, eftersom många upplever att de koncentrerar sig bättre eller känner sig mer motiverade när de lyssnar på viss musik.

variant-landing-page-four